Kisojen aikana hiihtotulokset puhuttavat Suomea

post thumb
Hiihtäminen
by Jenni/ on 08 Jul 2021

Kisojen aikana hiihtotulokset puhuttavat Suomea

Suomi on innokasta hiihtokansaa ja se onkin melko lähellä kansallisurheilua. Vaikka Suomessa tuoksi lajiksi luetaankin pesäpallo, ovat hiihto ja hiihtotulokset erittäin lähellä sydämiämme. Hiihtoa ja suomalaisten pärjäämistä seurataan tarkoin ja menestys onkin melko vaihtelevaa. Suomessa myös järjestetään todella paljon erilaisia hiihtotapahtumia, niin isoja kuin pienempiäkin, joissa kaiken ikäiset hiihtäjät pääsevät kokeilemaan omaa kuntoaan. Suurimpina tapahtumina Rukan ja Lahden MM -cupit, jotka keräävät yleisöäkin paikalle runsain mitoin.

Hiihtotulokset ovat tärkeitä myös lasten kisoissa

Perinteisesti on järjestetty myös lapsille leikkimielisiä kilpailuja, joissa kuitenkin voittaja kolmikko saa kunnian kivuta palkintopallille ottamaan vastaan mitalinsa osoituksena huikeasta suorituksestaan. Esimerkiksi Hippo -hiihdot järjestetään edelleen vuosittain ja niissä on sarjoja todella monen ikäisille, pienimmät hiihtäjät vain neljävuotiaita. Kaikille on luvassa palkinnoksi jotain pientä ja näissä kisoissa ei voittajaa kuitenkaan erikseen palkita. Lapset saavat jokainen onnistumisen riemua osakseen.

Hiihdon sm -kilpailut on hieman enemmän tosissaan hiihdetty kuin Hippo -hiihdot. Joskin kuinka moni hiihtäjä on uransa noista perinteisistä kisoista aloittanut ja kipinänsä saanut syttymään. Lapsena hyvälle alulle saatu harrastus voi siis kantaa vaikka ammattilaisuuteen saakka, jos poltetta ja kannustusta riittää. Harrastus vaatii myös koko perheen panostusta, jotta lapset pääsevät täysillä paneutumaan valitsemaansa lajiin.

Mikä hiihdossa viehättää

Hiihdossa yhdistyy suomalaisuus samoin kuin sisussa ja saunassa. Se vain kuuluu asiaan eikä siihen ole mitään järkiperäistä syytä olemassa. Monet suomalaiset ovat sitä mieltä, että hiihdon kuuluisi olla kansallislajin asemassa, mutta toisaalta samaa sanotaan jääkiekostakin. Onhan hiihto urheilumuotona erittäin monipuolinen, joka kasvattaa lihaskuntoa ja hyväksi sydämelle. Kaikki vain joukolla hiihtämään!