Latukartta Tampere löytyy netistä

post thumb
Ladut
by Jenni/ on 04 Aug 2022

Latukartta Tampere löytyy netistä

Latukartta Tampere löytyy netistä Tampereen kaupungin virallisilta nettisivuilta. Palvelu toimii myös mobiilisti, joten se kulkee hyvin taskussa mukana. mSki – latukarttapalvelu näyttää latujen sijainnin, kunnon sekä huoltotilanteet. Karttapohjan avulla löydät laduista yksilöllisiä lisätietoja, kuten reittien pituuksia, latuprofiileja ja valaistustietoja. Käyttämistä helpottaakseen ladut on ryhmitelty, joten latuja voi etsiä ja tarkastella eri kaupunginosien mukaan. Täten on helppoa suunnitella ajat ja reitit omien aikataulujen mukaan.

Latukartta Tampere on laaja verkosto

Hiihtäminen, etenkin avomaahiihto, on aina ollut lähellä suomalaisten sydämiä. Tampereen kaupunki tarjoaa hiihdolle erittäin hyvät ja monipuoliset puitteet. Hiihtäjien käytössä on laaja ja hyvin huollettu latuverkosto. Valaistuja latuja löytyy noin 85 kilometrin edestä ja kokonaisuudessaan hiihdettävää löytyy noin 120 – 130 kilometrin edestä. Latujen määrä voi pikkuisen vaihdella talven lumimäärän mukaan.

Vaikka tällä hetkellä lunta ei ympäri vuoden olekaan tarjolla, voi innokkaimmat jo ryhtyä varautumaan tulevaan talveen hyvissä ajoin ja alkaa suunnittelemaan sitä ajoissa. Esimerkiksi blogi kertoo Tampereen hiihtoseurasta ja hiihtokursseista, joita löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Taitaville ja kehittyneille hiihtäjille aukeaa mahdollisuus myös kilpailemiseen, mutta se ei ole hiihtokurssien edellytys.

Oma kunto edellä

Urheilussa on aina huomioitava oma kunto. Liian kovaa rehkiminen voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä ja sama pätee myös hiihtämisessä. Tuntemattomille laduille ei kannata lähteä suoraan, vaan kannattaa ensin tutustua latukarttaan ja valita sieltä omalle kunnolle sopivia reittejä. On hyvä huomioida myös Suomen nopeasti pimentävät illat ja valita latukartasta valaistuja reittejä, mikäli mielii hiihtämään illasta.