Hämeenlinnan hiihtoseura

Hämeenlinnan hiihtoseura on avoin kaikille

Hämeenlinnan hiihtoseura on avoin kaikille

Hämeenlinnan hiihtoseuran tavoitteena on mahdollistaa hiihtäminen ja kilpailu kaikille niille, jotka asuvat Hämeenlinnassa tai sen läheisyydessä. Seurat ovat aina ylpeitä menestyneistä jäsenistään, sillä he tuovat näkyvyyttä seuralle. Hiihtoseura on käynyt kovaa kilpailua muiden seurojen kanssa mitaleista ja pärjännyt kisoissa mainiosti. Esimerkiksi Lempäälän Kisa on perinteinen kilpakumppani, jonka listoilla hiihtivät muun muassa siskokset Aino-Kaisa ja Maija Saarinen. Viime vuosina menestystä on tullut varsin mukavasti ja varsinkin naiset ovat pärjänneet hyvin. Seuran toimintaan voi tulla mukaan kaikki hiihdosta kiinnostuneet. Tukea harrastukseen on tarjolla monipuolisesti ja mikäli olet kiinnostunut kilpahiihdosta, seuralla on sinulle paljon annettavaa.

Hämeenlinnan hiihtoseura on eteläisen Suomen aktiivisimpia hiihtoseuroja. Hyvät yhteydet joka puolelle Suomea tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Monelle suomalaiselle se voi olla tältä osin parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi Kuopion hiihtäjät.

Kuopion Hiihtäjät Tuo Hiihtämisen Iloa Savoon

Kuopion hiihtäjät toimivat ympärivuotisesti ja järjestöllä on muutakin toimintaa kuin hiihtoa. Seura järjestää muun muassa soututapahtumia, joten kesälläkin pääsee liikkumaan, vaikka lumet ovat jo sulaneet. Suksien varastoiminen ei siis tarkoita Kuopiossa sitä, että liikkuminen loppuisi.

Kuopion hiihtäjät perustettiin vuonna 1978 ja se on toiminut siitä asti aktiivisesti kehittäen paikallista toimintaa. Yhteisöön on liittynyt mukaan myös kävelijät sekä soutajat, joten toiminta on monipuolista. Keskiössä on ollut aina sosiaalisuus ja samanhenkisten ihmisten yhdistäminen. Vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää Kuopion alueen liikuntamahdollisuuksia.

Hiihtotapahtumia lapsille

Hiihtotapahtumia lapsille

Hämeenlinnan hiihtoseura pyrkii olemaan aktiivinen myös lasten kanssa. Lasten ja nuorten saaminen mukaan seuran toimintaan on satsaus tulevaisuuteen. Osasta saattaa tulla jopa ammattihiihtäjiä ja oman seuran jäsenen menestyminen kansainvälisellä tasolla on jokaisen seuran unelma. Samalla se opettaa ihmisiä liikkumaan jo nuoresta iästä lähtien. Tämä parantaa ihmisten elämänlaatua ja suuremmassa mittakaavassa myös suomalaisten kansanterveyttä.

Hämeenlinnassa järjestetään lapsille hiihtotapahtumia, mikä on yleistä suomalaisissa seuroissa. Tapahtumia järjestää myös Seinäjoen hiihtoseura jolla on pitkät perinteet lasten hiihtotapahtumissa. Hämeenlinnassa järjestetään lasten hiihtokerhoa, joka on kohdistettu 6- 12 vuotiaille lapsille. Kerhossa opetetaan lapsia hiihtämään sekä järjestetään leikkimielisiä kilpailuita. Kerhossa on raja, kuinka monta lasta otetaan joka vuosi mukaan, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla aikaisin liikkeellä.

Hämeenlinnan hiihtoseura järjestää lasten talviolympialaiset

Hämeenlinnan hiihtoseura on järjestänyt lapsille joka vuosi lasten talviolympialaiset, jossa lapset voivat ottaa mittaa toisistaan. Koskaan ei voi nimittäin tietää, milloin hiihtoseuran jäsen edustaa aikuisena Suomea oikeissa talviolympialaisissa. Talviolympialaiset on ilmainen tapahtuma, johon kannattaa tulla paikalle koko perheen voimin. Hiihtotyyli on vapaa, joten jokainen voi hiihtää omilla vahvuuksillaan. Mikäli asut jossain muualla Suomessa, myös paikallinen hiihtoseura kaupungissasi saattaa järjestää vastaavia tapahtumia. Leki hiihto informoi myös hiihtotapahtumista säännöllisesti.

Viime vuosina lauhat ja vähälumiset talvet ovat olleet pienoinen ongelma talviolympialaisten suhteen. Jos olet tulossa paikalle kauempaa, on hyvä seurata talven kehittymistä ja tapahtumasta kertovia tiedotteita. Seuran tavoitteena on aina järjestää kilpailut, vaikka se tarkoittaisi niiden siirtämistä sopivampaan ajankohtaan. Lapsille järjestettävät kisat ovat tärkeitä tapahtumia, sillä tulevaisuuden Maija Saarinen saattaa olla menossa mukana!