Seinäjoen hiihtoseura

Seinäjoen Hiihtoseura Pyrkii Edistämään Hiihdon Harrastamista

Seinäjoen Hiihtoseura Pyrkii Edistämään Hiihdon Harrastamista

Hiihtäminen on suomalaisilla verissä, sillä pohjoinen ilmasto on luonut otolliset olosuhteet hiihtämiselle jo historian alkuajoista saakka. Alkujaan hiihtämistä tehtiin enemmänkin käytännöllisistä syistä johtuen, sillä korkeat hanget vaikeuttivat kulkemista metsässä. Myöhemmin siitä on tullut oikea suomalaisten kansanlaji. Suosion syynä on ollut varmasti se, että hiihtoseurat ovat tehneet arvokasta työtä kansan parissa. Mahdollistamalla hiihdon harrastamisen ja valmentamisen, hiihtoseuroilla on ollut suuri rooli suomalaisen hiihdon kentällä. Seurojen toimintaan osallistuu saman kiinnostuksen omaavaa porukkaa, jolloin uusia ystävyyssuhteita kehittyy. Samalla ihmiset voivat jakaa vinkkejä hiihtämiseen liittyen. Tältä sivulta löydät tietoa Seinäjoen Hiihtoseurasta ja sen toiminnasta.

Seinäjoen hiihtoseura on perustettu vuonna 1980. Seuran toimintaan kuuluvat muun muassa alppihiihto, lumilautailu sekä ampumahiihto. Hiihto on ollut aina suosittua Etelä-Pohjanmaalla, joten seuran toimintaa kohtaan on riittänyt mielenkiintoa.

Hiihto On Talviliikuntaa Parhaimmillaan

Hiihtäminen on todella hyvä urheilulaji kunnon ylläpitämiseksi talvisin. Sisäliikunta on aina vaihtoehto, mutta hiihtäessä saa nauttia samalla Suomen luonnosta. Kirpeä pakkanen ja kunnon lumikerros tekevät talvella liikkumisesta ainutlaatuista. Suomessa hiihtäminen on helppoa, sillä hiihtolatuja on joka puolella.

Jos kaipaat seuraa tai haluat hiihtää päämäärätietoisemmin, kannattaa ottaa yhteyttä hiihtoseuraan. Seinäjoen hiihtoseura tarjoaa paljon erilaista palveluita kaikille hiihtäjille. Varsinkin nuoret on huomioitu, sillä he ovat keskeisessä asemassa seuran toiminnassa. Tavoitteellinen hiihtäminen vaatii enemmän kurinalaisuutta kuin huvikseen hiihtäminen. Silloin on hyvä pyytää ulkopuolista apua ja seurantaa, jota seura voi tarjota.

Hiihtoseurojen toiminta on monipuolista

Hiihtoseurojen toiminta on monipuolista

Suomessa hiihtoseurat tekevät paljon arvokasta työtä hiihtämisen parissa. Yleensä ne vastaavat alueen nuorisotoiminnasta ohjaamalla nuoria hiihtämisen pariin. Nuorille on tarjolla ohjattua toimintaa, jolloin he pääsevät tutustumaan hiihtämisen saloihin. Lisäksi seurat tekevät töitä vanhempien ihmisen kanssa järjestämällä esimerkiksi kuntoliikuntaa. Nykyään toimistotöiden lisääntyessä kuntoliikunnasta on tullut yhä tärkeämpi tekijä kansanterveyden kannalta.

Suomessa on paljon hiihtoseuroja, kuten Seinäjoen hiihtoseura ja Hämeenlinnan hiihtoseura. Seurat kattavat hyvin koko maan. Näin ollen suuria alueellisia eroja ei ole, vaikkakin pohjoisessa välimatkat harrastusten ja kodin välillä kasvavat. Tämä on tietysti sääli, mutta toisaalta ymmärrettävää. Vaikka suomalaiset hiihtäjät eivät ole pärjänneet kansainvälisissä kisoissa niin hyvin kuin aikaisemmin, lajilla on silti uskollinen ja suuri harrastajayhteisö.

Seinäjoen hiihtoseura ja sen säännöt

Seinäjoen hiihtoseura vaalii tiettyjä sääntöjä toimintansa tukena. Seuroilla on aina omat sääntönsä ja niistä päättää pääasiassa jokainen seura itsenäisesti. Seuran keskeiset motiivit on listattu heidän sääntöihinsä. Hiihtoseuran pääasiallinen tehtävä on hoitaa harjoittelu- ja valmennustilaisuudet seuran jäsenille. Lisäksi tavoitteina ovat välineiden hankinta ja huolto, kilpailuiden järjestäminen ja valvominen sekä palkintotilaisuuksien hoitaminen. Seura pyrkii näin vahvistamaan hiihdon asemaa pohjanmaalla ja nostamaan kansalaisten kuntoa. Leki hiihto kertoo sivuillansa kattavasti seuroista ja miten niihin voi liittyä jäseneksi.

Seuran jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka hyväksyy sen toiminnan tavoitteet ja tarkoituksen. Jäseneksi voidaan myös tarpeen vaatiessa hyväksyä yhteisö. Jäsenilleen seura jakaa tietoa toiminnastaan esimerkiksi lehtien ja sosiaalisen median kautta. Seura ei pyri sitomaan jäseniään millään tavalla, vaan kukin jäsen voi erota seurasta, milloin vain. Yhdessä hiihtäminen on mukavaa ja samalla voi jakaa paljon arvokasta tietoa hiihtämiseen liittyen.