Hiihdon aloittaminen on hyväksi mielelle ja keholle

post thumb
Hiihto
by Jenni/ on 19 May 2022

Hiihdon aloittaminen on hyväksi mielelle ja keholle

Liikunnan tiedetään vaikuttavan myönteisesti ihmisen terveyteen. Ympärivuotinen liikunta auttaa pitämään kuntoa yllä. Niinpä liikuntaa tulisikin järjestää jokaiselle vuodenajalle ja talviurheilun, kuten hiihdon aloittaminen varmistaa, että liikut myös talvella, jolloin lenkkeily ei välttämättä tule kysymykseen. Hiihtäminen on suomalaisille rakas ja tuttu laji ja se nostaa sykkeen mukavasti, saaden veren kiertämään koko kehoon. Hiihto on harrastus, jonka pääsee aloittamaan saman tien yksinkertaisten välineiden hankinnan jälkeen.

Hiihdon aloittaminen ensi kertaa

Hiihto sopii hyvin ensimmäiseksi liikuntaharrastukseksi. Laji ei sinällään vaadi harrastajaltaan hyvää kuntoa tai aiempaa kokemusta, sillä se opettaa harrastajaansa. Hiihdon myötä kunto kasvaa pikkuhiljaa. Hiihtäjälle sopii parhaiten mahdollisimman virtaviivainen asu eli liian löysillä vaatteilla ei kannata lähteä hiihtämään. Kuntosuoritukseen ja rasitukseen vaikuttavat myös olosuhteet ja varusteet. Päälle ei kannatakaan laittaa liian paksuja toppavaatteita, vaan kannattaa laittaa sellaiset vaatteet, joissa ei liikunnan jälkeen tule liian kuuma. Kyllä, talvipakkasellakin voi tulla jopa kuuma.

Hiihto tunnetaan lajina, josta järjestetään myös kilpailuja ja tapahtumia. Tapahtumien luonne voi vaihdella kovasta kilpahiihdosta rennompaan, yhteiseen meininkiin. Esimerkiksi Kurussa järjestettävä 24h hiihto pistää liikkumaan ja todella pistämään kehonsa koetukselle. Hiihtäen halki Suomen on myös tunnettu hiihtotapahtuma. Se on itse asiassa maailman pisin opastettu hiihtovaellus. Pituutta hiihtoreitille tulee jopa 1800 kilometriä.

Sukset löytää vaikka kirpputorilta

Vaikka hiihdosta järjestetäänkin kilpailuja, ei hiihtoharrastuksesta tarvitse tehdä liian monimutkaista. Sukset rentoon harrastukseen löytyy helposti vaikka kirpputorilta. Muistathan kuitenkin, että oikeanlaisten suksien valintaan vaikuttaa esimerkiksi hiihtäjän paino ja pituus. Valintaan vaikuttaa myös se, tullaanko suksilla hiihtämään lähinnä perinteistä latuhiihtoa vaiko luisteluhiihtoa. Tutustu rauhassa lajiin, sillä laadukkaisiin, tuliteriin välineisiin ehtii satsata myöhemminkin. Otathan myös huomioon, että markkinoilla on saatavana sekä voideltavia että pitopohjasuksia. Kalliit välineet eivät kuitenkaan ole mikään välttämättömyys, sillä sisukas hiihtäjä pärjää edullisimmillakin.